SÄPO är en skam för demokratin
av Astrid Boman
2006-11-13

Helsingfors-kommittén riktar skarp kritik mot Sverige för Egyptenavvisningen och FN har funnit att Sverige begått brott mot tortyrlagarna. Lagen om Habeas Corpus är en av grundpelarna i en demokrati. Den ska skydda människor från övergrepp av myndigheter samt garantera rätts-säkerhet.
Trots detta använder SÄPO "bevis" och vittnesmål som med all sannolikhet framkommit under tortyr.
Är SÄPO en stat i staten som inte behöver följa demokratiska regler och lagar?

Tingsrätten i Malmö har beslutat att frysa inne al-aqsa stiftelsens insamling till Palestinas nödlidande folk. Det medan Israel utför den ena massakern efter den andra som uteslutande drabbar civilbefolkningen. Hela Gazaremsan och Västbanken är en humanitär katastrof.
Därför torde vartenda ekonomiskt bidrag vara välkommet och mer än nödvändigt.
Biståndsorganisationens ordförande Khalid al-Yousef greps av SÄPO efter en middagsbön. Han begärdes häktad för förberedelse till terroristbrott, grov förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot finansieringslagen.

Han frisläpptes av Malmö tingsrätt som bara fann honom skyldig till brott mot finansieringslagen.
Åklagare Agneta Hilding Qvarnström påstår att sex miljoner ska ha gått till organisationer knutna till Hamas och har därför beslutat att frysa biståndet till det palestinska nödlidande folket.

De har inte ett enda bevis, säger organisationens talesman Marwan el-Ali.
Det enda "bevis" SÄPO har är ett erkännande från en fängslad företrädare i en fadderorganisation som mottagit pengar av al-aqsainsamlingen.
Trots att det är väl dokumenterat av människorättsorganisationer att Israel använder sig av tortyr för att klämma fram bekännelser använder sig SÄPO och Malmö tingsrätt av dessa "bevis".

Genom att använda bevis som troligast är framtagna genom tortyr har SÄPO och Malmö tingsrätt brutit mot Genevekommisionen och lagen om Habeas Corpus och torde väl då kunna åtalas.
Jag citerar här Nils Littorin, Proletären: Vem är det som är terrorist, de som skickar pengar till föräldralösa barn eller de som mördar deras föräldrar?

Astrid Boman
2006-11-13