Framtidsutsikter 2007
av Astrid Boman
2007-01-06

Nu gläds våra media. USA har utnämnt en muslim som dess företrädare i FN! Vi går mot ljusare tider! Kanske tredje världens folk äntligen ska respekteras och få sina rättigheter?

Jag är ledsen. Jag måste grusa alla eventuella förhoppningar. Att tillsätta Zalmay Khilizad som USA:s representant i FN var lika strategiskt av B-usch administrationen som att ha Condolessa Rice, en svart kvinna som utrikesminister.

Zalmay Khilizad är en av medförfattarna till The Projekt for The New American Century, en skrift som förespråkar den amerikanska terrorismen och det eviga globala kriget. Zalmay Khilizad tillhör alltså den Neo-konservativa gruppen som stal makten och som förespråkar USA:s världsherravälde, ekonomiskt och militärt.

Med Ban Kee Moon, USA:s utvalde lakej som FN:s ordförande, ser framtidsutsikterna inte ljusa ut för FN som mänsklighetens beskyddare.

Ban Kee Moon lät under sin tid som minister i Syd-Korea fängsla tusentals strejkande arbetare. Människor som bara krävde drägliga livsvillkor. Han är dessutom en förespråkare för döds-straffet.

2007 förväntas dessutom bli genom tiderna det varmaste året på grund av den globala uppvärmningen. En följd av mänsklig dumhet och profitjakt.

Om det finns en god makt någonstans där ute, Ge oss då en gnutta hopp, en lite strimma av ljus i mörkret.

Astrid Boman
2007-01-06

Publicerat med tillstånd.

Andra bloggar om: , , , ,