Här handlar det inte om åsikter utan insikter
av Leif Erlingsson
2007-08-12

(Titeln lånad från ett uttryck som kommit till Åsa Brandberg, visionärsekonom bakom Solidarsystemet.  (Jmf. Anna Gustins Tidskatt, och gärna även Attarparns tankar från 1930 och 1940-tal).)

Eftersom jag för några år sedan insåg att jag nästan inget förstod, om hur vår värld fungerar, började jag frenetiskt studera detta.  Några inledande resultat kan ses i en essä jag skrev på engelska i juli 2003.  (Med anledning av hur jag undertecknar den essän: Sedan 2004 stöder jag ej religiösa hierarkier.)  Efter att intuitivt ha följt många olika spår och läst många gedigna analyser, måste jag bl.a. konstatera att det i årtionden funnits mycket allvarliga varningar från mycket respekterade källor att våra resurser snart är slut, och att det slutar med förskräckelse, om vi inte drastiskt ändrar kurs.

Samtidigt KRÄVER det penga'ekonomiska' systemet evig tillväxt, för att ej krascha.  Och evigt större konsumtion och resurser.  Det är därför jag fnuttat 'ekonomiska' - att kalla parasitism på våra resurser för ekonomi är ett grovt (Orwellskt) brott mot ordets egentliga innebörd att hushålla med begränsade resurser.  Om det parasitistiska pyramidala hierarkiska penga'ekonomiska' systemet (jag är INTE kommunist heller, jag är nämligen inte kollektivist) inte får sin exponentiella reella tillväxt, så kraschar det.

Vi måste alltså förstöra våra livsbetingelser för att så länge det bär upprätthålla det illusoriska värdet av våra pengar, i dagens system.  Att försvara dessa illusoriska värden så länge det bär är alltså av högre prioritet än att upprätthålla livsbetingelser för flertalet här på vår jord, för som den "undermåligaste dräggen som innehar både den reella och den formella makten", "den människohatande 'elit' som regisserar våra olyckor" (Torbjörn Säfve, ledare, Miljömagasinet nr 42 årg 26, 20 oktober 2006), för som denna 'elit' mycket väl vet, så är deras positioner helt beroende av att de kan upprätthålla de penga-rikas privilegier.

I ljuset av denna insikt inses att för den som vill vara kvar upptill i pyramiden finns det inget alternativ:  Pyramiden måste till VARJE PRIS försvaras.  Inget pris är då för högt.  Kommer jorden att gå under?  Minska befolkningen, så är det kirrat - pyramiden kan vara kvar!  Hur?  Krig och sjukdomar har alltid funkat!  O.s.v..  Givetvis måste jordens kvarvarande olja kontrolleras.

Nu börjar vi skönja det scenario i vilket det plötsligt är småpotatis att döda 3000 egna civila, för att få igång skutan.  Se 11 september 2001 och fortsättningen, det blir antagligen något igen snart i USA nu, och det har varit en del grejer i London och Madrid i mellantiden.  Läs tidningarna, så ser ni hur propagandan går.

Och många människor - vi är ju oss själva närmast - tänker nog innerst inne, om de anar detta, att om nu allt ska gå åt h-e, så kan man ju genom att ligga lågt låta 'väst' roffa åt sig jordens återstående resurser, så man kan behålla sin livsstil lite till.

Trodde ni att det hade blivit sjukt än?

Det behöver inte vara brist.  Brist är det för att upprätthålla maktpyramiderna/hierarkierna.  Hela vår kosmologi är fel, och alla annan vetenskap bygger på den.  Det är inte jag som säger det.  Det är den svenska professorn Hannes Alfvén, fader till plasma-fysiken.  Detta har konsekvenser.  Som att upphävande av en löjlig liten kraft som kallas gravitation är en baggis.  Under rubriken Gravitationsmanipulation i högermarginalen av den här bloggen har jag lagt in lite spännande länkar, bl.a. The Grand Unified Theory, jag har lagt in The Unified Theory of Physics och länkar om antigravitation.

Detta är bara smakprov.  Det som i vår gamla kosmologi kan avfärdas som 'evighetsmaskiner' som anses bryta mot termodynamikens grundsatser, kan istället betraktas som anordningar som tappar av universums flödande energier.  Och varje hushåll och fordon kan ha en sådan anordning.  Som aldrig behöver 'tankas'.  Och som är billig att tillverka.  Och som kan tillverkas så den håller i generationer.

Det finns många motargument mot att sätta sådana krafter i händerna på folk.  Säkert att det skulle bli kaosartat i början.  Men det 'värsta' problemet är att pyramiderna inte längre behövs.  Eftersom brist försvinner.  Och de med många siffror som symboliserar illusoriska penga-förmögenheter skulle inte 'vara förmer' än 'någon ann'.

Nu anbefaller jag läsning av Mikael Wälivaara, Vissa bilder är mer omtumlande än andra... samt att följa hans uppmaning att "Nu ska du stänga av telefonen i en timma och se på videon om Gudarnas åskviggar, om ett elektriskt universum".

Leif Erlingsson
2007-08-12

PDF "printout"