Hittat på http://www.alba.nu/motvallsbloggen/?p=281 i kommentar, här återpostat med tillstånd från Thomas själv:

Thomas Lindström
25 april 2006


Det finns en helt underbar site - egentligen ett radioprogram - som heter "The Expert Witness Radio Show with Michael Levine" - expertwitnessradio.org - där man lyssna på gamla veteraner från CIA, FBI, DEA (USA:s drogsnutar) och liknande berätta det mesta som låter sig göra utan att de blir hämtade av sina gamal polare. [ Googla "site:expertwitnessradio.org Ralph "Michael Levine" "Expert Witness Radio""! Och missa inte "THREE DAYS OF THE CONDOR - 2002 : How New York Times "Shills" Help Keep Us at 9/11 by Michael Levine.]

Det är ju ganska så tidkrävande att beta av timme efter timme med radioprogram, men det är värt mödan och slanten det kostar att tugga sig igenom så mycket som möjligt av denna historiska skatt. Ibland är det helt makalöst häftiga program. En smärre sensation är den sändning som föregick 11/9 där producenten Kristina Borjesson utbrister i ett "We shouldn’t be surprised when the World Trade Center blows up." Ouch! (Jag har programmet i arkivet.)

En annan grupp pärlor är de avsnitt där Dennis Dayle är med. Han var initiativtagare till en specialenhet inom DEA som spårade narkotikapyramider hela vägen till toppen med rena "spionmetoder", d.v.s. man använde sig av traditionella underrättelseknep. Dayle myntade ett bevingat ord som borde finnas på varje politisk blogg: "Det förekom aldrig ett enda större fall där inte CIA fanns med i bakgrunden" (från minnet alltså, men innebörden var att CIA hade sitt finger med i spelet jämt).

Dayle är också huvudperson i en riktig tegelsten med namnet "The Underground Empire" som visar hur totalt sammanflätad narkotikavärlden är med den officella politiska sfärer på olika plan. Boken är helt "dokumentär", men kan ändå läsas som en osannolik spionroman. Finns att köpa begagnad i USA.

En annan av dessa helt häpnadsväckande episoder är när en f.d. CIA-man berättar om det program CIA hade för att "knyta upp" journalister till byråns agenda och verksamhet. Om jag inte alldeles missminner sig så var det i detta program som det berättades att just svenska journalister stod högt i kurs hos CIA, bl.a. för att Sverige hade tillgång till länder där amerikanare inte kunde röra sig lika fritt.

Nu var inte alla dessa journalister rena propagandister - många var "bara" lyssnare, kollare och tipsare - men poängen är att vi här i Sverige är så naiva och blåögda att det inte är sant! Visst, CIA kan komma och mer eller mindre kidnappa egyptiska "terrorister", men det var ju en isolerad händelse! Bullshit!

Den amerikanska gigantiska underrättelseapparaten har fått Viagra Maximus - kulor d.v.s. pengar och frihet - på ett sätt som antagligen saknar motsvarighet i USA:s historia. Titta bara på den här kidnappningen i Italien där rättsmaskineriet efterlyste dessa klantiga personer som hyrde lyxsviter på hotell och använde spårbara mobiler och kreditkort samt på alla sätt och vis röjde hela denna "hemliga" operationen!

SJÄLVKLART pågår lika mycket - om inte fler - skumma operationer i Sverige. Det är därför som det är så viktigt att rota och rota djupt när det gäller propagandaorgan som Timbro. Vad är det för folk man anställer? Man anställer bl.a. Billy McCormac, en amerikan som varit verksam på Hoover Institution, en klassisk amerikansk "tankesmedja", en annan amerikan vars ursprung och bakgrund är mer eler mindre okänt och en "halvisrael" som vistats i Paris en längre tid. Jag påstår inte att någon av dessa herrar på något vis skulle vara betalda av någon främmande makt, men jag anser å andra sidan att det är något som man kan och bör ha i bakhuvudet som en högst reell möjlighet. Det är ju i allra högsta grad USA och Israel som vinner mest på deras dokumenterade aktiviteter och Sverige som förlorar ytterligare en bit av ett anständigt politiskt klimat.

PS Ralph McGehee heter den CIA-man som ofta är med i Levines program. Jag hittade hans bok "Deadly Deceit" i hyllan och kom därmed på hans namn. Mycket upplysande, precis som mycket annat som många av dessa f.d. spioner - ofta frustrerade "avhoppare" - har haft modet att få publicerat.


Thomas Lindström
25 april 2006


Inlagt 2006-10-02.