Original: http://krigskronikan-2007.blogspot.com/2006/10/flashback-forum-visar-skjortan.html as of 20061020.

Link here: http://blog.lege.net/content/flashback-forum-visar-skjortan.html


måndag, oktober 09, 2006

Flashback Forum visar skjortan ....

... och den är brun. Om inte t.o.m. svart. The Brownshirting Story Continues.

Flyttat från Krigskrönikan 2006

Latest News på området Sitting Ducks och Lame Ducks:

En storm i en ankdamm ...

... eller "Ankan som kvackade för mycket" istället för att sova på nätterna. 04:48 är inte bra för en så lysande begåvning som Oskar. Kvack. Kvack.

Läs mer om "Brownshirting" i sammanfattningen, del 1 >>

Nu kommer väl antagligen Om Självantändning (fp/lib), eller "lib.sjalvantand" som hon kallar sig på Flashback, att bli utesluten för Outing. Outing av hela den fascistindränkta gägga som Flashback forum är. Jag har läst ett och annat nyhetsbrev från Flashback under årens lopp och levt i den fromma förhoppningen att Falckback var någon slags Den Totala Yttrandefrihetens försvarare här i landet, när inget annat kunde erbjudas.

Hej och hopp! Så fel jag kunde ha. Om S. skickade några bilder tidigare i veckan om en märklig "militärtribunal" som innebar att man helt sonika plockade bort ett inlägg efter att "moderatorerna" hade gjort en sluten och hemlig omröstning. Hej o hå.

Ja, det ser ju vackert ut, eller hur. Vad eller vem hade Om S. "Outat"?? Jo, den oberörbare medlemmen Ankdammsmannen som verkade uppvisa stora likheter med viss Oskar som driver bloggen Flykten från ankdammen. Vilket brott! Nu går det ju inte bevisa vad som är vad eftersom all text är borta, men jag litar på Om S. att det bara var ett konstaterande om vilken lustig likhet det var mellan a) ankan på Flashback och b) ankan på bloggen. Smack. Raderat. Borta. I en hemlig domstol med sluten omröstning. Utan insyn.

Eftersom Om S. verkar ha bangat ur, om vi uttrycker det lite rått (men med stor sympati), så får väl jag jobba lite själv. Ja, ja, ja! Jag skvallrade lite om Oskar för Om S, men det är väl OK med lite informationsutbyte, eller är det också ett fall för en hemlig överläggning i någon militärtribunal, eller? Det där var ju en så mumsig frestelse att det nte går att låta bli! Varför denna våldsamma överreaktion? Har Ankdammsmannen något att dölja? Var det "Oskar kommenterar ofta hos Oskorei" som fick någon att tappa koncepterna?

Eftersom jag tycker att Oskorei är en både intressant och obehaglig skribent - gillar DU fascister? - så jag har läst och kollat mycket på hans båda bloggar och minns en Oskar från båda. Men nu är visst Oskar borta från den senaste inkarnationen. Så koooonstigt. Däremot har man glömt att städa på den gamla bloggen - amatörer! - så där hittar jag vad jag precis hade för mig: En viss Oskar L. har kommenterat. Nej, kom inte med några dumheter nu. Det är klart att han skall kommentera! Toppen! Stor hjälp för att lägga en sista bit på Oskoreigate, d.v.s. sagan om liberoFascisters svaghet inför fascismens brutala lockrop. Tack.

Denna kommentar och andra av "Oskar" på Oskorei Old - sparade på hårddisken

Ingen tvekan om att "Oskar" är en hårding som känner sig hemma bland de renodlat fascisitiska ångorna hos Oskorei. Detta gör mig lite nyfiken på att titta lite mer på denne Oskar Lidåker, Flyktingen alltså.

permalänk till inlägget

Inte hade jag väntat mig att få en aha-upplevelse vid första ping och tjing. Så bra att jag postar hela resonemanget:

Jag uppfattade en gång dikten som otillbörlig, som ett cyniskt utnyttjande av Förintelsen i estetiskt syfte.

Jag tror att jag tog fel. Vad som alluderas på är Stefan Georges diktsamling Algabal, där den romerske kejsaren Heliogabalus figurerar som amoralisk njutningsmänniska. Den insikt som Malmberg vill poängtera är helt enkelt att det finns en länk, en nerv, ärvd genom seklerna, som förbinder hedonism med mänsklig ondska.

Han gör det i en hallucinatorisk glimtform som transcenderar tid och rum och låter Heliogabalus i hans dödsrike ta del av 1940-talets tyska förbrytelser, kommunicerade via radio.

Detta är ju bara ett kort stycke men "amoralisk njutningsmänniska", "hedonism med mänsklig ondska" och "transcenderar tid och rum" ger mig direkt kopplingar till den intellektuella onani som Oskorei ibland ägnar sig åt. Nu kan man ju tycka här att Lidåker tar avstånd från "njutningsmänniska" och "hedonism", men se det gör Oskorei också. Åtminstone hedonism. Nu har jag inte läst allt på Lidåkers blogg, men visst är jag övertygad om att Ankdammsmannen och Oskar är en och samma person, precis som Oskar/Oskar L. hos Oskorei. Varför skulle man annars städa bort alla kommentarer från Oskorei New?? Men läs och bilda dig en egen uppfattning.

flashback-användaren-kvack-kvack (via Om S.)

Men det kommer mer. Av samma slag fast kanske t.o.m. värre.

Flashback Forum: Kommer man att utlysa nyval?

krönikans original: Kommer man att utlysa nyval?

Nedtecknat på Flashback i nådens år tvåtusensex efter vår Herre och frälsare Jesu Kristi lekamliga födelse i tiden genom Gudaföderskan Maria, samt i trogen väntan på Hans snara återkommst. - Halleluja! säger krönikören.

Det är alltså OK att sprida rasistiska åsikter, fascism, högerextremism och vad skit som helst, men nämn Sveriges mest tystade, censurerade och stoppade blogg, ja ..... Då vet vi ju alla att "liberaler" vinner företräde. Till detta avträde. Papperskorgen! Synd bara att Om S. gjorde sig så mycket besvär. Tack! Klockan är sen och det är väl inte så mycket att tillägga förutom att Lidåker är en Timbrofavorit, säkert med en lysande framtid i denna organisation eller liknande. För under alliansen kommer alla högerradikaler att frodas!

The Brownshirting Story Continues ......

0 comments:

 (In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.)