Original: http://jonathanleman.blogspot.com/2008/11/lasse-wilhelmsson-och-hans-sllskap.html 2008-11-15

Link here: http://blog.lege.net/content/jonathan__lasse_wilhelmsson_och_hans_sallskap.html

PDF "printout": http://blog.lege.net/content/jonathan__lasse_wilhelmsson_och_hans_sallskap.pdffredag, november 07, 2008

Lasse Wilhelmson och hans sällskap

Igår (6/11) publicerades en text av Lasse Wilhelmson på bloggen jinge.se, en site där antisemitiska inlägg och kommentarer regelbundet publiceras. Lasse Wilhelmson är återkommande gästskribent på bloggen som drivs av vänsterpartisten Jan-Inge Flücht.

Lasse Wilhelmson festar med den internationellt uppmärksammade antisemiten Jöran Jermas/Adam Ermash/Israel Shamir och bidrar med material på hans hemsida. Han har även försvarat Ahmed Rami och dennes hatpropaganda på siten Radio Islam där Wilhelmson själv även medverkar som skribent. Såhär beskriver han Ramis djupt rasistiska site:

"Hans hemsida är mycket omfattande och faktaspäckad, med en lång rad grunddokument som man kan ladda hem i original (...) Jag har därför haft stor nytta av den. Jag har långt ifrån tagit del av allt, men hitills inte hittat någon rasism, eller några sakuppgifter som inte visat sig stämma med angivna källor." (http://www.radioislam.org/wilhelmson/sv/wilhelmsson-rami.htm)

Den här uppsatsen ger en bra sammanfattning av propagandan på siten Radio Islam (s.26-28). Även Författaren och kulturskribenten Ola Larsmo beskrev sajten i en läsvärd artikel från 2005. Här följer ett utdrag:

Det rör sig här om den främsta samlingen av "hate speech" och antisemitism som i dag finns tillgänglig på svenska språket - för att inte tala om de andra språk som sajten rymmer. Vid sidan av detta är Radio Islam världsberömd som "faktabas" för revisionister som förnekar nazisternas massmord på judar och andra under kriget. Det är framför allt vad Radio Islam är: världens i dag kanske ledande nynazistiska webbplats.

Nationalvänsterns Fib/Kulturfront (fib.se) står ofta som värd för Wilhelmsons skriver. I bloggosfären är det bloggarna Forum för Frihet (forumforfrihet.blogspot.com), Leif Erlingsson (blog.lege.net) och naturligtvis vänsterpartisten Jan-Inge Flücht (jinge.se) som upplåtit utrymme till Wilhelmson.

Nu senast var det Flücht som stod som värd och i den aktuella artikeln "Kommer världen förändras nu" skriver Wilhelmson:

"Valet är i mångt och mycket en teater, regisserad av ägarkonstellationerna kring USA:s privata (!) centralbank Federal Reserv (Fed). De är också centrala aktörer i den ekonomiska krisen. Dessa ägare besitter eller kontrollerar större delen av massmedia och bidrar sedan länge med avgörande finansiering av båda sidor i de amerikanska valen."

Sedan går han vidare med att i sann Ahmed Rami-stil rapa upp en massa namn på personer med faktisk eller påstådd judisk bakgrund och knyta dessa till den maktelit han påstår styr världen. Detta är ett klassiskt exempel på myten om den judiska världskonspirationen. Enligt Wilhelmson känner journalisterna egentligen till den påstådda sammansvärjningen men de väljer att inte säga något.

Anledningen till deras tystnad ger Wilhelmson i en annan bloggning där det påstås att den judiska sammansvärjningen "kontrollerar idiologiproduktionen". Såhär fortsätter han:

"Det torde knappast vara en överdrift att denna i dagens värld, inklusive Sverige, är gravt sionistiserad. Om detta må vi dock icke berätta. Det vet varenda journalist."
(http://jinge.se/mediekritik/per-gudmundson-islamofobernas-talesman.htm#comment-142973)

Att judarna styr media är en seglivad antisemitisk myt som Wilhelmson flitigt använder sig av. Judarna kontrollerar enligt Wilhelmson naturligtvis även finansvärlden och i en kommentar på jinge.se tipsar han om en artikel där finanskrisen beskrivs som en "sionistisk snyting". (http://jinge.se/mediekritik/nyliberaler-genomfor-det-storsta-ranet-genom-tiderna.htm#comment-159916)

Wilhelmson knyter i sitt senaste inlägg Obamas nya stabschef till Lewinskyaffären som W hävdar "var en typisk Mossadfälla gillrad för Clinton". Ett utmärkt exempel på att inget är för trivialt för att inlemmas i myten om den världsjudiska konspirationen. Jag har tidigare tagit upp konspirationsteoerier baserade på Lewinskyaffären här.

I en annan gästbloggning på jinge.se skriver Wilhelmson om "världsjudendomen". Han förpackar antisemitiska myter och sprider dem i en modern skrud. Ett exempel är brunnsförgiftning, enligt Wilhelmson "en renässans för den medeltida nationalreligiösa judendomen med sitt lagsystem Halaka" som är "extremt fientligt till icke-judar, som inte betraktas som riktiga människor". (http://jinge.se/allmant/med-antisemitismen-som-politiskt-vapen.htm)

Vad vi har att göra med är hatpredikant och konpiracist som hela tiden uppdaterar Sion vises protokoll och annan rasistisk mytologi riktad mot judar genom att applicera dem på samtida företeelser. Det är häpnadsväckande att flera bloggar gillande länkar till inlägget och att fler inte reagerar emot det.

Lasse Wilhelmson var tidigare medlem i Judar för Israelisk-Palestinsk fred (JIPF) och har även varit aktiv i Täbys kommunpolitik. Detta enligt en artikel han skrev på Brännpunkt för ett par år sedan.

Charlotte Wiberg har tidigare uppmärksammat Wilhelmsons retorik här och Flüchts dito bland annat här.

Uppdatering 7/11:

Att Lasse Wilhelmsons idéer dyker upp i debattens huvudfåra är ett tecken på hur det extrema normaliseras. Tillsammans med Svenska akademiledamoten Per Wästberg skrev han 2004 en artikel i DN Kultur som stämplade sionismen som en raslära. Artikelförfattarna skrev även att "Israel och dess lobby i västvärlden går nu till våldsam offensiv för att legitimera en uppenbart planerad etnisk rensning".

Lasse Wilhelmsson var även delaktig i Broderskaps, ABF:s och Fib/k:s inbjudan av Gilad Atzmon (vars artikel om finanskrisen som en "sionistisk snyting" nämndes ovan) till Sverige förra året. En sammanfattning av Atzmon-affären finns att läsa här.

I Expo (2/2007) kommenterades seminariet med Atzmon såhär:

"En snabb internetsökning ger vid handen att jazzmusikern och samhällsdebattören Gilad Atzmon anser att judarna kontrollerar världen och har sig själva att skylla för Förintelsen. Öronbedövande varningsklockor, någon? Tyvärr inte. [...]Vi lever i en tid då fackeltåg med nazister skanderar ”Israel ut ur Sverige” utanför Stockholms synagoga. Att låtsas som om kritik av staten Israel inte kan användas som förevändning för antisemitism – och ”sionister” som kodord för ”judarna” – är en farlig hållning. Men FiB och Broderskapsrörelsen visar inget intresse för att bryta sin flirt med antisemitismen, en flirt som gått helt överstyr hos delar av den svenska vänstern."


För Wilhelmson är allt i världen väldigt enkelt att förstå. I en kommentar på Jinge.se berättar han om sin metod för att göra världen begriplig:


"Ett tips är att om man vill veta mer om hur världen styrs, kan man alltid lägga till Rotschild, Rockefeller eller Kissinger som ett extra sökord till något av de små sakerna jag nämnde i min blogg på olika ställen."
(http://jinge.se/mediekritik/kommer-varlden-att-forandras-nu-av-lasse-wilhelmson.htm)


När numera tidningar länkar till bloggar som jinge.se finns den här sortens idéer tillgängliga bara ett musklick från nyhetskonsumenten.

6 kommentarer:

Isak BK Aasvestad sa...

Och i kommentarfältet till sitt senaste inlägg hos Jinge, passar Wilhelmson på att säga:

"Ett tips är att om man vill veta mer om hur världen styrs, kan man alltid lägga till Rotschild, Rockefeller eller Kissinger som ett extra sökord till något av de små sakerna jag nämnde i min blogg på olika ställen."

Jonathan sa...

Isak,

fick med det i min uppdatering faktiskt men tack för din uppmärksamhet.

Hanc sa...

Helt sjukt att det här inte väcker mer avsky. Alla som stödjer jinge är hatets medlöpare.

Anna sa...

Jonathan, angeläget och bra skrivet. Jag vill bara påpeka att Forum för Frihet för ett bra tag sedan tog bort Lasse Wilhemssons gästbloggning om FFLH. Han finns inte längre i deras lista på gästskribenter. Man kan tycka allt möjligt, men jag tror Ida när hon säger att hon faktiskt inte kände till allt möjligt annat Lasse W hade skrivit innan hon publicerade gästbloggningen. Jag själv hade inte heller en aning om vem karln är tills jag läste vad Andreas Malm skrivit om honom och om FiB-kulturfront. Men jag tycker att det är hederligt av Forum för Frihet att inse sitt misstag och ta bort inlägget.

Jonathan sa...

Anna,

Först och främst, tack för en mycket läsvärd artikel om bosättningarna.

När det gäller Ida D är det naturligtvis bra att hon tagit bort inläggen och tar avstånd från Wilhelmson men hon håller fortfarande andra hatspridare om ryggen.

Dessutom har Ida vid en lång rad tillfällen givit uttryck för idéer som inte är långt ifrån Wilhelmsons.

Jonathan sa...

Dessutom var ju de texter Ida publicerade av Wilhelmson ytterst obehaliga så man behövde knappast söka sig vidare till hans övriga skriverier för att få en bild av honom.

 
(Denna text arkiveras här så att beviset för att den har existerat ej ensidigt ska kunna manipuleras av dess upphovsmän.  Den diskuterar mig och mina vänner på ett mycket anmärkningsvärt sätt.  / Leif Erlingsson, 2008-11-15.)