« Hem | Min vän, "psykopaten"... » | EU:s regeringar avlyssnade och förföljde journalis... » | USA: Och du tvivlade på att det var en diktatur? » | Jag tyckte att jag hörde verkliga nyheter?! » | Senatskommitté röstar mot Bushs planer att skicka ... » | Det bortglömda SOTU-talet, från demokraten Jim Web... » | Bush: Ge mig en chans till... » | Om du vill se Bushs SOTU-tal i förväg » | Skarp EU-kritik mot Sveriges delaktighet i hemliga... » | Libby-rättegången: Kommer Cheney att ljuga under e... »

Min vän, "psykopaten"...

Det är alltid intressant när en akademiskt välartikulerad och verbalt driven bloggare känner sig manat att peka ut en annan bloggare som "paranoid psykopat". Alldeles speciellt när man känner den utpekade personen i fråga.

Den utpekade heter Leif Erlingsson, och du som följer den här bloggen har säkert noterat den högaktning han och jag har för varandra. Utpekaren är upphovsmannen till bloggen "En annan verklighet" (länk ovan) som vi, av hänsyn till hans hemlighetsfulla väsen, kan kalla för "Vickard". Detta på grund av hans uppenbara förtjusning i filmen "V". Som jag förresten delar.

Eftersom det tydligen är Leif som är den paranoide psykopaten i duon, kan det vara intressant att spekulera i anledningarna till varför Leif alltid uppträder med namn och adress, medan "Vickard" väljer att inte bara vara anonym, utan dessutom att inte tillåta kommentarer på sin blogg.

Jag har inte läst så mycket på En annan verklighet. Men, av antalet besökare att döma, mer än de flesta. Därför kan jag utan omsvep uttrycka min stora respekt för "Vickards" bildning och stil. Men det är ett par detaljer, som verkligen gör "Vickards" diagnos av Leif extra kittlande:

Dels hans användande av citattecken: Han skriver på bloggen att Leif försöker visa hur "onda" [hans citering] "Vickard" och hans vänner är. (Cassiopaea/Quantum Future School(QFS)/Signs of the Times.) Du kan läsa hela Leifs sammanställning här.
Dels att mycket av "Vickards" anonyma bloggande handlar om just ondska, mer exakt ponerologi, läran om ondskans natur...

Jag har med alla tillbuds stående elektroniska medel (Find-funktionen) sökt efter hur ofta ordet "ond" förekommer i Leifs text. Det var faktiskt några gånger:
Monday, beyond, correspondance... Men aldrig i formen "onda" eller något snarlikt.

Leif, som är avhoppad mormon, är onekligen mer känslig än de flesta när det gäller sekteristiska tendenser. Med all rätt. Men du som läser honom vet också att han aldrig avfärdar något utan att först studera det omsorgsfullt. "Vickard", som expert på ondskan, är naturligtvis mer benägen än de flesta att hitta onda avsikter i det som sker.

Jag har ju också ägnat en stor del av mitt bloggande åt att avslöja ondskan som styr så mycket i den här världen. Dock utan "Vickards" akademiska elegans. Men jag har alltid varit mycket mån om att inte förutsätta att ens desinformation automatiskt har onda avsikter. Då skulle jag inte våga lita på någon eller något. En väldigt stor del av den kommer ifrån uppriktigt goda, men vilseförda sökare.

Men i "Vickards" fall vågar jag mig ändå på en inte alltför långsökt hypotes: Projektion.

Andra bloggar om: , , , , ,

Kommentarer

Länka till detta inlägg

Create a Link

Mikael

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, SE
  • Du har vaknat och somnat om under hundratals inkarnationer. Du har dödat, dödats, styrt och blivit styrd under hundratusentals år. Nu är det snart dags för dig att visa vad du lärt dig. Kan du känna igen en konspiration när den grinar dig i ansiktet? Läs bloggen och lyssna på mina podcasts, så minns du säkert varför du föddes just här och nu.
Min profil
Site Meter BlogRankers.com