Signs of the Times
av Leif Erlingsson
2007-01-25

En särskild varudeklaration är på sin plats vad gäller bloggens länkar till Cassiopaea/Quantum Future School(QFS)/Signs of the Times, etc.

Det finns mycket där av stort intresse, och att inte hålla ögonen på dem är definitivt fel.  Men de ägnar sig åt en del manipulativa och projicerande beteenden, som man lätt kan upptäcka om man tittar på rätt sidor hos dem.  Syftet med denna sida är att peka på en sådan tråd, och även ge bakgrunden till dess tillkomst.

I slutet av januari 2006 upptäckte jag ovanstående gäng, genom en bok jag köpte om 11 september attackerna.  Jag kom under året 2006 att läsa många böcker från ovanstående källa, och blogga om speciellt en av dem.  Det är en viktig bok, "Political Ponerology: A science on the nature of evil adjusted for political purposes" av Andrew M. Lobaczewski.  Genom dessa bloggningar upptäckte en svensk i ovanstående gäng mig, och tog kontakt.  Hans e-brev kom att projicera alltmer att jag skulle vara hans elev, att han var mästaren.  Men inte bara det, utan att min försiktighet och självständighet skulle bero på mitt stora ego.  Att jag behövde ödmjuka mig, så att säga.  Självklart gjorde detta mig betänksam.  Dock, det kunde ju vara 'bara han', tänkte jag.

Julafton 2006 registrerade jag mig på Signs of the Times Forum, men hann inte längre där, för det var ju julafton.  Till sist, 2007-01-15 16:26:01, la jag in en post i "Bloggers Blog" på forumet, om att http://blog.lege.net/ länkar till Signs of the Times, etc.  Det kom två svar, ett från en moderator, "välkommen", typ, och ett från den svenske medlemmen jag förut varit i kontakt med.  All väl så långt.  Men redan samma dag, efter att jag postat detta, började jag läsa i forumen.  Det första jag tittade på var under "The Work", nämligen ``What to do with "normal" people? by Neil''. Alltså ungefär "hur hanterar man 'normala [i betydelsen vanliga] människor'?".  Jag tänkte att detta blir ett utmärkt ämne för att dyka in i hur resonemangen går, på forumet.  Kom ihåg att projiceringar från den svenske forummedlemmen gjort mig betänksam, och att mitt syfte var att se om det bara var han, eller om det var något som inte riktigt stämde med resten av gänget.  Jag tyckte mycket om den första posten, av Neil.  Lite längre ned lade jag märke till en "Guest" som skrev riktigt djupa saker.  "EsoQuest".  Men han var inte användare, han var guest.  Jag blev genast misstänksam.  Sökte efter diskussioner om "EsoQuest" på forumet, och hittade en tråd om detta.  "EsoQuest" verkade ha skrivit en del offlist som kanske inte var riktigt OK, och mottagare hade klagat hos moderatorerna.  Så långt allt väl.  Men istället för att hantera saken offlist - tillsägelse, etc - så hade man ändrat status på "EsoQuest" till en beteckning som på Signs of the Times Forum har en annan betydelse än på andra forum.   På Signs of the Times Forum har användare olika beteckningar, men en användare som kallas "User" - "Användare" - det betyder exakt det, att han/hon Använder ANDRA människor.  Alltså utnyttjar andra.  Och "EsoQuest" utsattes för offentlig uthängning och man diskuterade ingående olika fantasier och gissningar om hans motiv, etc.  Medan han klokt nog själv höll sig borta.

Jag bestämde mig för att jag måste få EsoQuest's version.  Så jag Googlade "EsoQuest" utanför Signs of the Times, etc.  Då hittade jag bl.a. en text om hans utkastning från Signs of the Times Forum, på ett forum som heter GodlikeProductions.com.  Där fanns en mycket lång diskussionstråd om Signs of the Times Forum, Cassiopaea, etc.  Men ingenstans hittade jag någon e-post till EsoQuest.  Därför skrev jag pm till två Signs of the Times Forum-medlemmar, som i forumet uttryckt sympati för honom.  I det ena fallet skrev jag dumt nog att jag inte ville att han kontaktade moderator p.g.a. mitt brev.  Det var ju som att inbjuda att just detta skulle ske.  Det jag bad om var alltså e-post till EsoQuest, som jag visste att de hade.  Otålig som jag var började jag istället läsa på GodlikeProductions.com.  Hittade en hel del.  Tyvärr finns det fler skojare, en av dem försöker göra sig viktig i det där forumet.  Eftersom jag har läst Adventures With Cassiopaea så är jag väl medveten om Cassiopaea-gängets antipatier mot skojaren ifråga, och inte heller på GodlikeProductions.com står han särskilt högt i kurs, han försöker sätta sig själv i bra ljus.  Men en del av det han säger är säkert riktigt.  Och framför allt vad många andra, inklusive tidigare Quantum Future School(QFS)-medlemmar, säger.

Tillägg 2007-02-23:  Jag kan ha låtit mig påverkas för mycket av vad andra skriver angående den person som ovan, utan att nämnas vid namn, av mig kallades skojare.  Jag har absolut ingen egen kunskap i frågan.  Han kan mycket väl vara en genomärlig människa, det vet jag faktiskt inget om.  Jag har ju lärt mig, av det här äventyret, hur starkt SOTT gänget kan projicera...

Jag avvaktade eventuellt svar från någon av de forummedlemmar jag pm:at.  Ville ej förhasta mig.  Men jag hade redan den 17 januari 2007 mer eller mindre bestämt mig för att jag hade att göra med en manipulativ och projicerande kult - som bygger på mycket som är bra, men dock en manipulativ kult, vilket några av mina e-brev kontakter känner till.  Till sist skrev jag ett mailsvar till den svenske medlemmens senaste projiceringsförsök.  Detta var den 23 januari 2007.  Efter det insåg jag att jag skulle kunna bli avstängd från Signs of the Times Forum medan min länk till min blogg låg kvar.  För att inte mista möjligheten att ta bort den gick jag dit för att editera.  Efter kort övervägande bestämde jag mig för att, istället för att ta bort, lägga till en kortfattad förklaring om min ändrade ståndpunkt.  Jag gjorde så samt tog en skärmdump av resultatet.  Och avvaktade reaktionerna.

Det blev - precis som när EsoQuest diskuterades - en massa projiceringar och spekulationer om mina dolda motiv.  Allt utom det otänkbara, att det är exakt som jag skriver att det är.  Givetvis försökte jag inte bevisa att jag hade rätt, en sådan diskussion med grupptänkande personer leder aldrig någon vart.  Jag förklarade bara rakt upp och ned min ståndpunkt, plus ett par länkar till vidareläsning om manipulation.  Och jag gissade - felaktigt som det visade sig - att min post skulle tas bort.  Istället ändrades dess rubrik flera gånger och den blev lätt editerad, men den uttrycker fortfarande vad jag menar.

Dock postade nu den svenske medlemmen mitt PRIVATA brev som jag hade sänt honom, i hans översättning, på forumet!  Vilket brev analyserades.  Professorn själv letade även fram något från Internet som jag skrev 1990, vilket han analyserade.  Och man började analysera mormonismen och dess grundare och vad för fel det måste vara på dem som varit mormoner.  Ja, jisses.  Senare postade även de två pm:mottagarna mina PRIVATA brev från den 16 januari på forumet.  Men fortfarande fick jag inte EsoQuests epost.

Det är nu det blir helt klarlagt att det är en manipulativ och kontrollerade kult jag har kommit i kontakt med.  Normala människor, som inte står under inflytande av en kult/sekt, skickar dig en e-post adress du ber om utan att 'rapportera dig till ledningen'.  Syftet med denna webbsida du läser nu är endast att varna andra, så att ni inte blir manipulerade av dem.  Men åter, mycket viktigt:  De har en hel del högintressant information och analyser, så kasta inte ut alltihop.  Var bara kritisk och självständigt tänkande, oavsett om det får dem att kalla dig för egocentriker, narcissist etc, etc.

För att ge dig fullgott 'immunskydd' postar jag här de tre brev, som senare helt eller delvis lades ut på Signs of the Times Forum, vilket jag även länkar till längst ned.  Breven postas i den ordning de skrevs och skickades, inte i den ordning de av mottagarna senare publicerades för världen.  JÄMFÖR hemskt gärna vad jag FAKTISKT skrev, med HUR DET SENARE TOLKAS.  Mycket talande...

Tillägg 2007-01-27:  När jag skulle nämna EsoQuest ovan klippklistrade jag ursprungligen tyvärr konsekvent en felstavad version (nu korrigerat), vilket senare citerats och t.o.m. kommenterats av en intresserad läsare ("den svenske medlemmen", som nämns ovan).   Det ska vara EsoQuest och inget annat.   Felet förekom endast ovan.   Nedan har det hela tiden varit korrekt.   (Ursäkta kommentar om en sådan petitess, men jag har att göra med personer som verkligen letar efter tecken på att jag skulle vara manipulativ, så jag vågar ej korrigera detta utan att ange att så har skett.)


2007-01-16
From: Leif Erlingsson <leif@lege.com>
Subject: Dear Art

Dear Art, I read your post as "The Gardener" 2006-07-18 22:17:20 on EsoQuest. I just started to read posts on the forum the other day, and noticed these profound posts by "Guest" "EsoQuest". I have been hesitant to start posting because some questionable vibes I have been getting, both from the Ponerology book and also from a QFS member I am in email contact with. I have read the Ponerology book, and many of the other books, including Adventure and so far on book II in The Wave (and book I of The Ra material and parts of book II and III). I found all this less than a year ago, my first intro to esoterica. ;)

Anyway, I immediately noticed this odd thing about "EsoQuest", and searched until I found the thread dealing with that. Having been a member of a controlling "cult" - Mormonism - who vilify important members who are percieved as a threat to leadership, and reject them, I refuse to hear this from one side only. I will of course study many other things here before I decide if I will network here, but for now I'd really want to hear EsoQuest's side of it.

Do you have his email? Mine is leif@lege.com. And please, please, please don't report this request to the moderators. ;)

This is your post I read: (And yes, I read the last part also. But the C's say again and again to crossreference. I am.)

I want to express my self.
I am one of to those who addmire and respect EQ.
A few months ago, he and I have also got a interaction due to a problematic dream i got. I called on him. He answered me. He listened to me. He guided me with a great objectivity and the most delicate respect. I got benefits from this interaction that I will never forget. I feel in debit with him. He dennies I am in debit with him. He was open, intelligent, approachable, truthful and sincere with me.
Deeply sincere.
EQ was always honest and clean towards me. As I said, respectful and sincere, which I appreciated a lot due to the delicate nature of the personal problem I presented on him. He was always of a noble character to me. He always came through me in a honorable manner. I never even suspected anything: I never got elements to that. This is my straight, direct experience. He showed to me what you all saw on him too: A tremendous insight.
HOW DO YOU FAKE THAT?
HOW?!?
It is very difficult for me to belive and digest what has been expressed about him.
I started to read this thread this morning. During the whole day I have been worried, shocked and in a great disbelief for what has transpired.
I cannot belive it: There most be some misunderstanding. He is different. He has another set of ideas, that can be strange for many. They were to me, yes. But I never felt offended, disturbed or pressed to anything. Never!
Since then, I have not got contact with him. This is how I wanted it: Our interaction entered in a 'pause' (I understood what he was saying to me so I took my self and went to work on my self, which was what I needed to do, so I went to do the things I needed to do -and you know what? It worked), and he never insisted on our private interchanges. On the contrary, my free will was not even a point!
Besides this shock, it saddens me that some new memebers (I have been posting, that is, interacting here, since January, so I am relativelly new too: Laura, Anne, Beau, moderators or any other older than me, how do you find my participation so far? Do you think I am lying or faking anything?) have expressed their selfs about EQ as they had. Those of us who have been reading him since months ago find it trully shocking to have come to know about this situation. Or that is my feeling.
Have you (anyone) got benefits on networking with EQ? Forget his personal life. We all have personal lifes, don't we? And this women who were interacting with him, were they pushed to? I mean, they wanted to interact with EQ? Was EQ harrasing them, perhaps? This I would NEVER belive it from EQ.
Perhaps they found too much?
Please, evaluate my participation here with you all. As you all know, I was Cricket and I changed my nick. So I have not started to post as The Gardener. Then tell me if I am lying.
Beyond this intimate feeling I have (that only I feel), I do not have any other debits or tyes with EQ. As I said, since our interaction 'paused', I have not got contact with him, so there is nothing behind this my post beyond what I am expressing.
What lyes beyond of what I am expressing, is what has taken me here to interact sicne ever: My conscience.

Note:
Monday, August the 7th, 2006.
When I wrote the former set of ideas, I was impressed by the revelations regarding this "subject" we knew as EQ, and I was impressed because, as has been expressed on the #63 podcast, I was not able to conceive he would be able to do what he did, since it was something I my self would not do.
So, my mind was used against my self: This has been a tremendous lession for me, from the which it has taken me a bit of time to obtain a balance that allows me to continue my participation on this forum. As you can read on my post above, the which I leave intact on the hope for others to learn from it, I was accusing cult-like feelings: Worship for the leader, disbelief for the evidence presented, and guilt.
This last one was peculiar: It was complex, quite in the fashion of EQ's writting style, convoluted and non-sensical. This is the component of EQ's "revolutionary" and "transpersonal" energy: A frecuence of nothing. A interference. Noise.
There is only one line I would repeat today: I got benefits from this interaction what I will never forget.
All throughout the forum there are instances of exemplar individuals who have come to demonstrate some of the key ideas that gathers all of us here, and we have learned lots from them. Well, to have been touched by one of those individuals, this one particulary "professional", takes the "learn" notion out from the theory, and right into the... Garden.
Laura, Anne, Beau, j0da, and all the rest: Your guidance and comprehension, your support, your objectivity and your sincere interest for the true, has been for me THE BEST LESSION OF ALL.
My gratitude and appreciation goes out for you all.
Thank You.

Last edited by The Gardener (2006-08-07 23:46:58)


2007-01-16
From: Leif Erlingsson <leif@lege.com>
Subject: Dear "Prayers for rain"

Dear "Prayers for rain", I read your post in the thread discussing EsoQuest. I just started to read posts on the forum the other day, and noticed these profound posts by "Guest" "EsoQuest". I have been hesitant to start posting because some questionable vibes I have been getting, both from the Ponerology book and also from a QFS member I am in email contact with. I have read the Ponerology book, and many of the other books, including Adventure and so far on book II in The Wave (and book I of The Ra material and parts of book II and III). I found all this less than a year ago, my first intro to esoterica. ;)

Anyway, I immediately noticed this odd thing about "EsoQuest", and searched until I found the thread dealing with that. Having been a member of a controlling "cult" - Mormonism - who vilify important members who are percieved as a threat to leadership, and reject them, I refuse to hear this from one side only. I will of course study many other things here before I decide if I will network here, but for now I'd really want to hear EsoQuest's side of it.

Do you have his email? Mine is leif@lege.com.

Your post:

2006-07-19 11:09:40

Hi the Gardener,

I also had private correspondance with EQ, where it's me first who asked for help and he answered like he did with you : he took the time and provided help. The reason why I wrote him privately is that I always appreciated his posts, and he was the only one to answer a post I had sent about a friend of mine's experience. So I thought he could help.
I never got any problem with him, he never wrote me such things as he wrote to the young women in QFS (but I'm not that young).
I also had a problem with the duality body/mind and his vision reconciled me with this duality. Which causes me a problem because the C's said that the body doesn't count and that only the soul matters. I talked to him about it - I wasn't at ease bringing it on the forum - he tried to explain and I agreed with his view. I never saw what he wrote as something satanist/new age crap. So it means that either I'm completely naive and have been fooled, or I'm like him : an agent, a psychopath (if he is one), or have psychopathic tendencies, or have a strong STS tendency... that is, someone too individualistic to work along with a group. The thing is EQ told me he was a gemini - I'm a gemini as well. If we look at what the C's said, they said that genetics marry to soul if present, or something along the line. Maybe astrology does the same. I don't know.
Now I can't make up my mind about all is said here and about myself as well.
I brought this question up because I wondered why EQ didn't take part in the forum anymore, and I saw he was with the banned members - it worried me.

I think it'll be more suited for me to leave the forum, as I don't feel I'm "clean" with this issue, there are big grey areas and it's difficult to fathom it all, and I can see I can't be colinear - though I tried, there are things I can't agree 100% with you, no matter hard I try, it keeps coming back. So I'd better ponder about iy.

Thank you all


Date: Tue, 23 Jan 2007 19:32:24 +0100 (MET)
From: Leif Erlingsson <leif@lege.com>
To: <name withheld, but known as "foofighter" on several forums>
Subject: Re: Återkoppling


<name withheld, but known as "foofighter" on several forums>,

Ditt brev säger oerhört mycket.

Och du begår fel som det ligger i min karma att få tillbaka - jag har nämligen gjort samma tabbe själv en gång i tiden.  Att tolka andra utifrån sina egna erfarenheter.

Det är också intressant att studera hur du å ena sidan menar att jag inte ska se mig själv som viktig och hur du å andra sidan framhäver litteratur som exakt handlar om en person som tar sig själv och sina interaktioner med universum på största möjliga allvar.

En spännande paradox.

Dessutom är det naturligtvis ren idioti, alternativt desinformation, att man inte skulle se sig själv som viktig i sitt eget liv, eftersom alla människor naturligtvis är huvudpersoner i sina egna liv.  Det är så att säga den kosmiska/gudomliga/vad-du-vill-kalla-det planen.

Som du omedelbart förstår av ovanstående så är jag varken 'co-linear', eller mormonernas 'har Anden' eller scientologernas 'Clear' eller Objektivisternas 'objektiv', etc, med dig.  Så jag förstår att du nu slår till stora knappen "TANKESTOPP"!

Jag har förstås MASSOR av feed-back.  Men kan du ta emot?  Det är frågan...


Mvh

// Leif Erlingsson.   Sover du?  Vakna med http://blog.lege.net/


(Ascii Art - behåll radbrytningarna, annars blir detta skräp.)
MM__________________________________________MM
MM__________________________________________MM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MM___________________________________MMMMMMMMM
MM_____________________________MMMMMMMMMMMMMMM
__________________________MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
____________________MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM_
_______________MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM______
__________MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM____________
_____MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM_________________
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM______________________
_____MMMMMMMMMMMMM____________________________
___________MMMMMMMMMM_________________________
_________________MMMMMMMMMM___________________
_______________________MMMMMMMMMM_____________
MM___________________________MMMMMMMMM________
MM_________________________________MMMMMMMMM__
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MM__________________________________________MM
MM__________________________________________MM



EE__________________________________________EE
EE__________________________________________EE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EE_______________________EE_________________EE
EE_______________________EE_________________EE
EE_______________________EE_________________EE
EE_______________________EE_________________EE
EE_______________________EE_________________EE
EE_______________________EE_________________EE
EE______________________EEEEE_______________EE
EE____________________EEEEEEEEE_____________EE
EE____________________EEEEEEEEE_____________EE
EE__________________________________________EE
EEE________________________________________EEE
EEEE______________________________________EEEE
EEEEEEEEE____________________________EEEEEEEEE
EEEEEEEEE____________________________EEEEEEEEE



RR__________________________________________RR
RR__________________________________________RR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RR____________________RRRRR_________________RR
RR_________________RRRRRRRR_________________RR
________________RRRRRRRRRRR_________________RR
_____________RRRRRRRRRRRRRR_________________RR
__________RRRRRRRRRRRRRRRRR_________________RR
RR______RRRRRRRRRRRRRR___RRR_______________RRR
RR___RRRRRRRRRRRRRRR_____RRR_______________RRR
RRRRRRRRRRRRRRRRR_________RRR_____________RRR_
RRRRRRRRRRRRRR____________RRRR___________RRRR_
RRRRRRRRRRR_______________RRRRRRR_____RRRRRRR_
RRRRRRRR___________________RRRRRRRRRRRRRRRRR__
RRRRRR______________________RRRRRRRRRRRRRRR___
RRR___________________________RRRRRRRRRRR_____
RR_______________________________RRRRR________
RR____________________________________________


Jag tror inte att du kommer att ta till dig detta, men kände att det rätta ändå är att ge dig återkoppling på vad du faktiskt projicerar och skriver.

Ledtrådar:

Jag har djup erfarenhet av att ha varit manipulerad och av att själv p.g.a. bristande insikt ha manipulerat.  Strukturerna för detta inom mormonkyrkan men faktiskt helt generellt finns väl beskrivna på http://exmormon.org/ - särskilt denna mycket intressanta bok om "The Pattern of the Double-Bind in Mormonism" av Marion Stricker, som innehåller MYCKET DJUPA PSYKOLOGISKA INSIKTER OM MANIPULATION, KONTROLL, ETC som faktiskt kan tillämpas på hela samhället:  http://exmormon.org/pattern/  (Den finns on-line på länken, men kan även beställas från t.ex. Amazon.com.)

Från ovanstående bok bör man ägna tid åt att filosofera över matrisen "MASTER CHART: Description of Stages in the Pattern" i slutet av denna webbsida: http://exmormon.org/pattern/nature.htm   Jag hittade en flera år gammal utskrift av denna matris bland mina papper när jag städade bland dem för några dagar sedan, det var så jag kom ihåg.  Och jag förstod MYCKET mer nu, än första gången jag såg den.  Den betydde mycket mer för mig nu.  När jag själv fortfarande stod under ganska stor påverkan av exakt dessa processer, trots att jag höll på att frigöra mig, så var det inte lika kristallklart som i dag.

Jag har alltså, utifrån mina egna - inte andras - studier kommit fram till att det du och det dina vänner håller på med är oerhört grovt manipulativt.  Jag visste tidigare bara inte om det endast var du, eller om det var hela QFS det var fel på.  Nu har jag funnit mina svar.  Det ni håller på med leder i förlängningen till förlamande paranoia.  Det ni håller på med kan potentiellt förstöra allt motstånd mot den nya världsordningen.   Lyckligtvis går det inte så bra för er.  Det är alltså inte egentligen något större fel på många av de fakta ni sprider, det är inte där attacken har satts in.  Därför kommer jag även fortsatt att länka till (med i framtiden bifogad varning) Signs of the Times, etc, då det är viktigt att studera allt, när man ska ta in guldkornen.

Men ert totala fokus på undermåliga människor - psykopater - får verkan av att splittra upp människor i 'vi och dom', oavsett alla fina floskler om motsatsen.  Jag kan det där med floskler, jag har köpt många av den i 15 år som troende mormon.  Detta fokus - snarare än att fokusera på sjuka system - är farligt.  Jag instämmer helt vad gäller de sjuka processerna, och håller med Dr. Lobaczewski om detta.  Men redan några av bokens fotnötter, av Henri Sy och Laura Knight-Jadczyk, antyder att något inte står rätt till.  Det handlar om fotnötter som förstärker motsättningar mellan olika 'sorters' människor.  Faktiskt i strid med Dr. Lobaczewskis figur på någon sida av boken.

Jag skrev i inledningen "Ditt brev säger oerhört mycket."  Jag kunde ha tillagt:  Liksom för övrigt ditt bloggande.  Det är nämligen i stora delar psykologiskt färglöst.  Så skulle jag karakterisera det.  Jämför med vad Andrew M. Lobaczewski skriver i "Political Ponerology: The Scientific Study of Evil Adjusted for Political Purposes" angående detta.  Ledtrådarna finns där.


Utdrag ur min personliga historia, denna del författad 2004-07-25:

... I was already thoroughly indoctrinated into something that with noted psychologist R D Laing's theory of "social phantasy systems" could be described as exactly such a system:  ``In Self and Others, however, Laing described normality as a state of unwitting immersion in what he termed "social phantasy systems" - deeply shared assumptions about reality that define the perspective of a particular group, but are not necessarily shared by outsiders, and may not tally with the facts.'' [ Online introduction to R D Laing's Self and Others (1961), http://laingsociety.org/biblio/sando.htm ]

Senare i samma text citerar jag en mormon som korrekt uppfattat att jag inte var vad QFS skulle kalla 'co-linear' med henne:

``Your letters have been filled with ill intent and I have felt it to the core of my soul from the first.'' (Tue, 2 Dec 2003 07:56:15)

Jag fortsätter:

She then contacted her friends (= "emotional-support network"), and they assured her that I was in the wrong, that I was arrogant and that my pride prevented me from seeing this, and that I should apologize.

What I did not understand, and what I stubbornly refused to accept, was the fact that my missionary and her friends were trapped inside a social phantasy system that made it clinically impossible for her and them to consider critically anything outside her/their particular framework.  Conversely, from my outside perspective, their attitudes looked insane, and I felt unable to apologize for "trying to wake them up".
In an article in Asia Times July 8, 2004 Canadian psychologist Dr Daniel Burston explains that the social phantasy system becomes a source of solace and security for a person who are part of it, forming an emotional-support network providing its individual members with a mistaken sense of legitimacy.  Even though the system, humanly speaking, is "fundamentally at odds with our basic existential and human needs".  Even though the system, humanly speaking, SHOULD generate internal conflict.  But it does not.
Instead the members of the system share in the rationalization and thus make it appear to be 'realistic' to the members of such a group.  And, forming the emotional-support network already mentioned. [ Source: "U.S.: Patriotic Pride and Fear", Ritt Goldstein, Asia Times, Tue July 8, 2004, http://truthout.org/docs_04/071504I.shtml ]

I have now analyzed our interaction.  What my missionary did when I initially warned her was:

1.  She felt that what I was communicating was at odds with the framework she was operating from within -- at odds with the social phantasy system she belonged to, that is.

2.  She contacted her "emotional-support network".  And one member of her "emotional-support network", being well indoctrinated in the mother-lode of the American conservative social phantasy systems through various super-conservative web sites, provided the other members of the network with the assurance they needed that they were right and that I was wrong.

3.  My missionary felt vindicated in her initial feeling of cognitive dissonance that she attributed to ``Your letters have been filled with ill intent and I have felt it to the core of my soul from the first.'' (Tue, 2 Dec 2003 07:56:15)

4.  She told me so, after in the same letter having informed me that ``the thoughts, ideas and information you have spewed out in volumes are confused, misinformed, highly insulting.  You got called on it and that; I can understand it hard to face.''

Here I end the example on failed communication with my missionary and her "emotional-support network", resulting in failed friendship.  But it is only one example of many of failed communication.  I have routinely been compared to the Devil, for my efforts.  I suppose that I offer the "forbidden fruit of knowledge"....  How else could I be compared to the Devil?  ;)  Or perhaps it's because of my dedication.  When I was misunderstood I used to assume that my communication skills were inadequate, and try another way.

Slut citat.

Jag har nu följt upp en del trådar på Signs of the Times Forum, och studerat samma mönster där.  Det som är så spännande är att man själva begår samma misstag som man talar om att undvika.  Tragikomiskt.  Se ex. "Political Ponerology: A science on the nature of evil adjusted for political purposes" av Andrew M. Lobaczewski, sidan 110, efter vågiga linjen.  Redan fotnötterna i boken, av Henri Sy och Laura Knight-Jadczyk, antydde för mig att processen redan kunde pågå.  Vilket djupare analys av Signs of the Times forumet alltså bekräftade för mig.

Du [<name withheld, but known as "foofighter" on several forums>] projicerar ju t.ex. att det är mig det är fel på och att jag ska 'nätverka' - ett begrepp jag nu förstår är ett kodord för att kommunicera vidöppet på just specifikt Signs of the Times Forum eller inom QFS.  För mig, som har studerat dynamiken i hur nya sektoffer manipuleras att sluta lita på sitt eget omdöme, och överföra bedömningsmakten till en annan, så är detta mycket tydligt.  Jag har bara inte varit säker på om det är du personligen som har problem, eller om detta är ett sjukdomstecken symptomatiskt för QFS.  Mina senaste dagars studier tyder på det senare.  Vilket är en tragisk paradox.

Det du/ni gör verkar nämligen mycket starkt exkluderande.  Vilket, givet de djupa esoteriska insikter och kunskaper ni uppnått, som sagt är djupt tragiskt.  Jag kan inte låta bli att undra om detta kan vara ett utslag av den 'self-destruct-programming' Laura ska ha utsatts för.  Det ni gör är alltså själva MOTSATSEN till nätverkande.  Jag nätverkar.  Ni gör det inte.  Ni stöter bort.  Ni delar upp.  Ni går djupare och djupare in i paranoia.  Alla försök att nå er, kommer till sist att tolkas som attacker - om så ej redan sker.  Jag kan bara hoppas att ni hittar ut ur labyrinten, någon gång.

Jag inser alltså att det jag skriver för dig låter som rena snurren, bakvänt, Down the Rabbit-Hole.  Jag har själv 'been there, done that'.

Du skulle se hur jag själv reagerade på motsvarande kommunikation 1992-08-22, då den nådde mig.  Jag stoppade brevet i en pärm, och återkom inte till det förrän 2002-03-04, då jag av egen kraft visste att det som stod i det där brevet var helt rätt och riktigt.  Men jag kunde inte tro det i mellantiden.  Och likadant är det med dig.  Du kommer inte att kunna ta till dig det jag skriver.  Ändå var det DU som först tog kontakt med MIG.  Så i en esoterisk mening har du ändå på något sätt, på något plan, frågat.  Jag gör inte fel som skriver, men det ändrar inget för dig.

Själv ämnar jag dock som sagt nätverka.  Och inte som du tänker dig innebörden, utan i avsikt att inkludera människor, att göra motsatsen till att vara paranoid.

Och skulle du en dag börja tänka lite som jag skissat ovan, så är du alltid välkommen att höra av dig för stöd.  Jag driver redan ett stödnätverk för "Post Mormons", se "Post-Mormon nätverket" på http://xmo.lege.net/postmormon/

Ta hand om dig.


PS:  Diskussionerna på http://exmormon.org/ påminner mycket om dem på http://www.godlikeproductions.com/bbs/message.php?page=123&messageid=115499&showdate=1/11/07&mpage=1#5418296

Dynamiken är densamma; att slå sönder heliga kor och uppblåsta 'sanningsägare'.


Diskussionstråden på Signs of the Times Forum.

Skärmdump av samma sida 2007-01-23,
innan moderatorn redigerat något.
Klicka höger/nedtill för 100%.


Ovanstående är arkiverade kopior, men de länkar till orginalet, för att man där ska kunna följa ytterligare eventuella ändringar eller utveckling.


Det finns en viss möjlighet att denna sida blir översatt och 'analyserad'.  Det fungerar i så fall bekräftande för de redan frälsta och avstötande för alla andra.

Leif Erlingsson
2007-01-25


Tillägg 2007-01-26:  Samma dag jag skrev ovanstående blev jag utnämnd till 'psykopat' av '<name withheld, but known as "foofighter" on several forums>', se hans Leif Erlingssons syn på livet, Update 2007-01-25.  Det är 'straffet' för den som vågar ifrågasätta den 'korrekta' verklighetsuppfattningen....  Vilket skulle bevisas, "V.S.B.", som lärarna brukade skriva på svarta tavlan, när de härlett något.

(Med anledning av att UUAA Radio av misstag tagit bort sitt arkiv läggs denna artikelkopia ut här istället: ''Min vän, "psykopaten"...''.  Artikeln på "En Annan Verklighet" länkar till orginalet.)